Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 appelsiinin mehu (noin 1 1/2 dl)
Täyte:
2 dl vispi-kuohukermaa
100 g mansikka-valkosuklaata
mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua
1 l mansikoita
Kuorrutus:
2,5 dl vispikermaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Pinnalle:
rouhittua pätkistä
mansikoita
mansikka-valkosuklaa lastuja
raastettua tummaasuklaata
suklaaruusuja ja lehtiä
Ohjeet:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao-
ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun,
jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin
alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita
mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu, suklaarouhe
ja lopuksi vaahdotettu kerma.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta levyt
appelsiinimehulla. Viipaloi mansikat. Levitä pohjalevylle
viipaloituja masikoita ja niiden päälle täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto ilmavasti kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti